Στο blog μας μπορείτε να δείτε

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ιδέες για μικρές δημιουργίες αφιερωμένες στη γιορτή της μητέρας.

     Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας που θα γιορτάσουμε σε λίγες μέρες θα θέλαμε να γράψουμε λίγες ιδέες εικαστικών δραστηριοτήτων που έχουμε εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια στο νηπιαγωγείο μας και είχαν ωραία αποτελέσματα.
  • Γλαστράκι με αληθινό λουλούδι.
Έχουμε μικρά πήλινα γλαστράκια τα οποία ζωγραφίζουν τα παιδιά με πλαστικά χρώματα, τα γεμίζουν με χώμα και φυτεύουν ένα λουλούδι για να το χαρίσουν στην μαμά τους. Επάνω μπορούμε να βάλουμε μια καρτούλα με τις ευχές του κάθε παιδιού.
  • Μπουκέτο από ροδοπέταλα.
Μαζεύουμε ροδοπέταλα, τα αποξηραίνουμε και τα βάζουμε μέσα σε τούλι.δένουμε τις δύο άκρες από το τούλι με κορδέλα σαν καραμέλα.Αν τα ροδοπέταλα είναι από αρωματικά τριαντάφυλλα θα έχουμε ένα αρωματικό μπουκέτο.
  • Άλμπουμ με ποιήματα για τη μητέρα.
Δημιουργούμε για κάθε παιδί ένα άλμπουμ με ποιήματα για τη μητέρα.Σε κάθε σελίδα υπάρχει ένα ποίημα για τη μητέρα και γύρω του το παιδί κάνει τη ζωγραφιά του.Σε κάθε ποίημα η ζωγραφιά μπορεί να είναι με διάφορα υλικά, όπως μαρκαδόροι, νερομπογιές, τέμπερες, κολάζ και ότι άλλο θέλουμε.
Για εξώφυλλο μπορούμε να βάλουμε την ακροστιχίδα της λέξης " ΜΗΤΕΡΑ".
Μ   όπως Μέλι
Η    όπως Ήλιος
Τ    όπως Τραγούδι
Ε    όπως Ευτυχία
Ρ    όπως Ρόδο
Α   όπως Αγάπη
  • Βραχιολάκια
Έχουμε διάφορες χάντρες και τα παιδιά τα παίρνουν σε λαστιχάκια φτιάχνοντας ένα βραχιόλι για τη μαμά τους. Το βάζουν μέσα σε ένα μικρό κουτάκι που επάνω έχει σχεδιασμένη μια καρδούλα που την γεμίζουν και αυτή με χαντράκια μικρά.

  • Καρδούλα

Κόβουμε διπλές χάρτινες καρδούλες.Στην εξωτερική μεριά υπάρχει η φωτογραφία του παιδιού και στο εσωτερικό γράφει το όνομα του και ευχές για τη μαμά του. Μπορεί αν υπάρχει χώρος να ζωγραφίζει .

Υπάρχουν πολλές δημιουργίες για τη μητέρα που αν εμπλουτιστούν με φαντασία και αγάπη, σίγουρα θα κάνουν πολλές μανούλες να δακρύσουν από συγκίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...