Στο blog μας μπορείτε να δείτε

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η τεχνική του ντεκουπάζ σε αυγά και λαμπάδες

      Μια πού ενδιαφέρουσα τεχνική διακόσμησης διαφόρων υλικών είναι αυτή του ντεκουπάζ.Το ντεκουπάζ είναι η τέχνη του στολισμού επιφανειών με κομμάτια χαρτιού ώστε να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο σχέδιο.
φέτος αποπειραθήκαμε να ασχοληθούμε για πρώτη φορά με αυτή την τεχνική στολίζιντας λαμπάδες και αυγά, για το Πάσχα.Είναι μια ωραία διαδικασία που όμως δεν είναι εύκολη ναα γίνει από μικρά παιδιά σε μικρές επιφάνειες.Αν η επιφάνια που θα στολίσουμε είναι μεγάλη, τότε με την βοήθεια μας πάντα μπορούν να δημιουργήσουν.

Υλικά: Λαμπάδες ( οι λευκές στολίζονται καλύτερα), αυγά αληθινά ( βρασμένα) ή πλαστικά ή από φελιζόλ, χαρτοπετσέτες, ειδική κόλλα ( ανάλογα με την επιφάνεια που θα διακοσμήσουμε), πινέλα, γκλίτερ ( για περισσότερη διακόσμηση)

Πορεία


Κόβουμε τα σχέδια της χαρτοπετσέτας ,ξεχωρίζουμε τα φύλλα γιατί πρέπει να είναι μονό. Περνάμε με το πινέλο λίγη κόλλα από την πίσω επιφάνεια της χαρτοπετσέτας, τη στρώνουμε απαλά πάνω στη λαμπάδα ή στο αυγό ( να μην έχει ζάρες) και στο τέλος περνάμε μια στρώση κόλλας. Αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Αν θέλουμε περισσότερη διακόσμηση μπορούμε να βάλουμε και λίγο γκλίτερ όπου νομίζουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...