Στο blog μας μπορείτε να δείτε

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Στεφάνι από κλαδιά ελιάς

  Στις 14 Νοεμβρίου γιορτάζουμε το ολοκάυτωμα της Κασσάνδρας. Ένα ιστορικό γεγονός που έγινε στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης του 1821 ,όπου η Μακεδονία έχει να επιδείξει μεγάλα και εξαιρετικής σημασίας γεγονότα όπως η εξέγερση της Χαλκιδικής ,οι σφαγές της Θεσσαλονίκης και ο «ΧΑΛΑΣΜΟΣ της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ».
 Στην εξέγερση της Χαλκιδικής άμεση και παλλαϊκή υπήρξε και η συμμετοχή των κατοίκων της χερσονήσου της Κασσάνδρας.
Ο επαναστατικός αγώνας στη Χαλκιδική άρχισε  με την άφιξη στο Άγιον Όρος κατά τα τέλη Μαρτίου 1821, του Σερραίου μεγαλέμπορου και Φιλικού Εμμανουήλ Παπά.Ο Εμμ. Παπάς, ακολουθώντας την εντολή του Αλέξανδρου Υψηλάντη να προετοιμάσει το έδαφος και να ξεσηκώσει την Μακεδονία, προμηθεύτηκε στην Κωνσταντινούπολη όπλα και πολεμοφόδια και με το καράβι του Χατζή Βισβίζη από τον Αίνο, αναχώρησε για το Άγιον Όρος, που θεωρούνταν ως το πιο κατάλληλο ορμητήριο, γιατί πολλοί μοναχοί είχαν μυηθεί ήδη στην ΦιλικήΕταιρεία.
    Γι αυτό το λόγο ετοιμάσαμε ένα στεφάνι από ελιά , για να το καταθέσουμε στον ανδριάντα του Ε.Παππά που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.
    Διαλέξαμε να κάνουμε το στεφάνι από ελιά, το σύμβολο της ειρήνης αλλά και το αντικείμενο του σχεδίου δράσης που πραγματευόμαστε αυτό το διάστημα.

Κλαδάκια από ελιάς
Τα κλαδάκια μπαίνουν στο στεφάνι

Έτοιμο!

Η γαλανόλευκη κορδέλα  που δηλώνει τα χρώματα της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...