Στο blog μας μπορείτε να δείτε

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Παιχνίδια στην αυλή.

     Η ύπαρξη της αυλής στο νηπιαγωγείο είναι ότι καλύτερο για τη σωστή λειτουργία του και εφαρμογής μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων, παιχνιδιού και πολλών άλλων.
     Είναι κρίμα να βλέπεις παιδιά προσχολικής ηλικίας κλεισμένα σε χώρους που προορίζονταν για μαγαζιά .Ένα φαινόμενο πολύ συνηθισμένο, δυστυχώς, σε μεγάλες πόλεις .Επιτέλους θα πρέπει το νηπιαγωγείο να βρει το σωστό χώρο στέγασής του.
    Εμείς θα πρέπει να θεωρηθούμε από τα τυχερά νηπιαγωγεία αφού υπάρχει αυτός ο χώρος. Εκμεταλλευόμαστε λοιπόν όσο μας επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες την αυλή μας για κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια γνωριμίας με μπάλες, παιχνίδια με χρωματιστά στεφανάκια, κορδέλες, υφάσματα, το χρωματιστό αερόστατο, για γνωριμία των παιδιών μεταξύ τους αλλά και για εξάσκηση στα χρώματα.


Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από αυτά τα παιχνίδια:


  • Τα παιδιά γίνονται ζευγάρια και περπατούν ελεύθερα στο χώρο, ανάμεσα σε χρωματιστά στεφανάκια που βρίσκονται στο έδαφος, με την συνοδεία του ήχου του ταμπουρίνου. Με το σταμάτημα του ήχου μπαίνουν μέσα και συστήνονται μεταξύ τους. Με το ξεκίνημα του ήχου βγαίνουν έξω από τα στεφάνια και περπατούν ελεύθερα. Το παιχνίδι συνεχίζεται με αλλαγές στα ζευγάρια, ώστε όλα τα παιδιά να γνωριστούν μεταξύ τους. 
  • Τα παιδιά διαλέγουν ένα στεφανάκι και μπαίνουν μέσα. Η νηπιαγωγός κρατάει χρωματιστές κορδέλες, αντίστοιχες με τα χρώματα των στεφανιών. Λέει ένα χρώμα δείχνοντας και την ανάλογη κορδέλα, τα παιδιά που βρίσκονται στο αντίστοιχο χρώμα στεφανιού βγαίνουν έξω από το στεφανάκι τους και περπατούν ελεύθερα στο χώρο με τη συνοδεία του ταμπουρίνου ή μουσικής. Το παιχνίδι συνεχίζεται με την εναλλαγή των χρωμάτων.
  • Τα παιδιά παίρνουν από μία χρωματιστή κορδέλα και χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με το χρώμα της κορδέλας τους. Η νηπιαγωγός δείχνει ένα χρώμα και αρχίζει με το άκουσμα της μουσικής να χορεύει η ανάλογη ομάδα. Το παιχνίδι συνεχίζεται με τις εναλλαγές των χρωμάτων.
     Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για ανάλογα παιχνίδια που σίγουρα μπορούν να βρούν οι νηπιαγωγοί, αρκεί να έχουν τον κατάλληλο χώρο για να τα πραγματοποιήσουν. Ας το προσέξουν επιτέλους αυτό το θέμα όλοι όσοι λένε ότι ενδιαφέρονται για την παιδεία!!

Παιχνίδια με στεφάνια

Χρώματα και στεφάνια



 
 

Το χρωματιστό αερόστατο

Χρώματα και αερόστατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...