Στο blog μας μπορείτε να δείτε

Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη στη λίμνη Βόλβη

Με μια βόλτα εξερεύνησης της χλωρίδας και της πανίδας στη λίμνη Βόλβη τελειώνουν οι επισκέψεις μας για τη φετινή χρονιά.
Η βόλτα μας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα δίπλα στη λίμνη αλλά και στα λουτρά της Ν.Απολλωνίας.
Πρώτη στάση στον περίπατο μας ήταν μια μικρή πηγούλα που έβγαινε το ιαματικό νερό με την χαρακτηριστική μυρωδιά θειαφιού.





Συνέχεια δίπλα στη λίμνη όπου είδαμε τις χήνες, πουλιά, τα μικρά ψαράκια που είχαν γεννηθεί πριν από λίγες μέρες, μια βάρκα των ψαράδων της λίμνης και τους ψαράδες την ώρα που φεύγαν για ψάρεμα.










 Μαζέψαμε θησαυρούς, είδαμε τα αγριολούλουδα...







Το πιο αξιοπερίεργο ήταν μια τεράστια ρίζα δέντρου που βγήκε έξω από το χώμα μοιάζοντας με  δέντρο. Την ακολουθήσαμε και την είδαμε να φτάνει μέχρι το νερό.




Μια φωλιά πελαργού ψηλά σε μια κολόνα ολοκλήρωσε την εξερεύνηση μας. Τα μικρά πελαργάκια μέσα στη φωλιά περιμένουν την μαμά τους άλλα δυστυχώς δεν ήρθε όσο διάστημα ήμασταν εκεί για την δούμε






Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Σοφία, τη υπεύθυνη της ξενάγησης και τους συνοδούς της, γι αυτήν την όμορφη εμπειρία. Πραγματικά αξίζει μια επίσκεψη σε αυτό το μέρος.

2 σχόλια:

Σταματική Ευαγγελάκου είπε...

Τι ωραία εκδρομούλα ήταν αυτή!!!! Τα είδατε όλα!Το αποκορύφωμα......η φωλιά του Πελαργού!Τέλεια!!λ!και του χρόνου...... για άλλα!

Σταματική Ευαγγελάκου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...