Στο blog μας μπορείτε να δείτε

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Mμ...μυρίζει ψωμάκι, το δικό μας ζυμωτό ψωμάκι.

Πως παρασκευάζεται το ψωμί; 

Η απάντηση δόθηκε στα παιδιά παρακολουθώντας το ζύμωμα, το πλάσιμο και το ψήσιμο του δικού τους ψωμιού ,από τις γυναίκες του συλλόγου γυναικών " Οι Γωνιάτισσες", στην επίσκεψη που κάναμε στο χώρο τους, στη Ν.Γωνιά Χαλκιδικής.





Τα παιδιά παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον στο ζεστό περιβάλλον που μας πρόσφεραν, όλη την πορεία της παρασκευής του ψωμιου και τους δόθηκε η δυνατότητα να πλάσσουν το δικό τους ψωμάκι, να το δουν να ψήνεται μέσα στον παραδοσιακό φούρνο με ξύλα και στο τέλος να το πάρουν μαζί τους για να το προσφέρουν στους δικούς τους.

Τα υλικά μας


Η πινακωτή

Τα ζυμαράκια για τα δικά μας ψωμάκια 




Δημιουργίες



Ο παραδοσιακός φούρνος

Τα ψωμάκια μας μπαίνουν στον φούρνο
Έτοιμα μοσχομυριστά


Πορεία προς τον μύλο, για μια γνωριμία του χώρου που πήγαιναν το σιτάρι για να πάρουν το αλεύρι.Ο μύλος δεν λειτουργεί φυσικά αλλά ειδαν εξωτερικά πως είναι ένας ανεμόμυλος και άκουσαν την περιγραφή του τρόπου λειτουργίας του.

Πορεία προς τον μύλο



Επιστροφή στο χώρο του συλλόγου για να πάρουμε τα ψωμάκια μας αλλά και να φάμε ζεστό ζυμωτό ψωμί και χαλκιδικιώτικη πράσινη ελιά. Και τα δύο ήταν πολύ νόστιμα  Όταν πλησιάζαμε στον χώρο η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού τρυπούσε την μύτη μας.



Βρίσκει ο καθένας το δικό του ψωμάκι

Ευχαριστούμε τις κυρίες του συλλόγου για την φιλοξενία τους , όπως επίσης και όλους τους γονείς που μας βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής εκδρομής.


Για περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη δείτε εδώ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ ωραίο blog, μπράβο σε όλους!

Βίκυ Αργυροπούλου είπε...

Ευχαριστούμε πού για τα καλά λόγια και το βραβείο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...