Στο blog μας μπορείτε να δείτε

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Παιχνίδια με τενεκεδάκια.

      Τα τενεκεδάκια από διάφορα αναψυκτικά, καφέδες, που φέραν τα παιδιά στο σχολείο για την ανακύκλωση,πριν τα τοποθετήσουμε στον κάδο της ανακύκλωσης,τα χρησιμοποιήσαμε για παιχνίδι.
  • Αγώνες με τενεκεδάκια.
Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.
Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και έχουν από ένα τενεκεδακι μπροστά τους .Με τη συνοδεία μουσικής προσπαθούν να κυλήσουν το τενεκεδακι τους από το σημείο που ορίσαμε ως αφετηρία, στο σημείο που ορίσαμε για τερματισμό.Από κάθε ομάδα βγαίνει ένας νικητής και στο τέλος αγωνίζονται οι νικητές μεταξύ τους.



  • Πύργοι με τενεκεδάκια.
Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.
Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες.Αν θέλουμε μπορούμε να το παίξουμε και με μικρότερες ομάδες, των 2-3 παιδιών.Δίνουμε σε κάθε ομάδα τον ίδιο αριθμό από τενεκεδάκια και προσπαθούν να φτιάξουν ένα πύργο. νικήτρια η ομάδα που θα καταφέρει να τοποθετήσει όλα τα τενεκεδάκια της σε πύργο.




  • Ποιός θα φτιάξει τον πιο ψηλό πύργο
 Κάθε παιδί προσπαθεί να φτιάξει όσο πιο ψηλό πύργο με τενεκεδάκια μπορεί, αριθμώντας ταυτόχρονα και τα τενεκεδάκια που βάζει.

  • Σκυταλοδρομία με τενεκεδάκια.
Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.
Τα παιδιά χωρίζονται σε δυο ομάδες, κάνοντας μια γραμμή ο ένας πίσω από τον άλλο.Σκοπός του παιχνιδιού είναι να διανύσουν μια απόσταση( πήγαινε- έλα) μεταφέροντας το τενεκεδάκι με ένα καλαμάκι από σουβλάκι.Ο ένας παίκτης δίνει στον επόμενο το τενεκεδάκι πάντα κρατώντας το από το καλαμάκι.Νικήτρια η ομάδα που πρώτοι θα διανύσουν την απόσταση ,όλα τα μέλη.
  • Γεμίζουμε το τενεκεδάκι.
Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο
Θα χρειαστούμε για το παιχνίδι άδεια τενεκεδάκια από καφέ και ξερά φασόλια.Τα παιδιά έχουν μπροστά τους ένα τενεκεδάκι , μερικά ξερά φασόλια και ένα πλαστικό κουτάλι.Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βάλουν τα φασόλια μέσα στο κουτί χρησιμοποιώντας το κουτάλι.Νικητής αυτός που θα βάλει όλα του τα φασόλια μέσα στο κουτί.

Μερικές από τις ιδέες των παιχνιδιών είναι από το περιοδικό"Σύγχρονο Νηπιαγωγείο, τεύχος 80"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...